Onlinemarknadsförare


Som onlinemarknadsförare (även kallat internetmarknadsförare) finns det många olika delar som man kan nischa in sig på. Den kanske mest kända delen är Sökmotoroptimering (SEO). Men det finns även PPC, Sociala medier, webbanalys, konverteringsoptimering etc. Så man kan säga att onlinemarknadsföring är ett ganska brett område.

Det här inlägget, och mer specifikt, den här bloggen kommer mest att handla om affiliatemarknadsföring och SEO.

I detta inlägg tänkte jag ge lite information om hur man kan driva trafik till sina affiliate-promotions, och vad du bör promota.

Det jag har riktat in mig på är affiliatemarknadsföring. Du vet troligtvis redan vad affiliatemarknadsföring är, men för att beskriva det kort så promotar du andra personers/företags produkter genom affiliatenätverk som t.ex. Tradedoubler, Clickbank, Double.net, Amazon-associates etc. och får en procent av det totala köpet. Men ibland får man t.ex. 300 kr om någon registrerar sig på någon hemsida eller för någon tjänst.
-

Jag tänkte börja med att gå igenom några av de Svenska affiliatenätverken

-

- Tradedoubler är ett av Sveriges största affiliatenätverk. De har många samarbeten med företag inom alla olika branscher du kan tänka dig. Tryck på länken där över för att signa upp och börja promota direkt. Om du är en ny onlinemarknadsförare så rekommenderar jag tradedoubler.


-  Double.net är lite softare än tradedoubler, det är ett mindre företag och snäppet mer avancerat. Men det är bra att signa upp till både Tradedoubler & Double.net för att nå fler marknader.

Sedan har vi även Amerikanska/Engelska affiliatenätverk.

Clickbank
- Om du vill promota s.k. info-produkter så är CB nätverket för dig. Du kan promota allt ifrån WoW-produkter, betting-guider, ¨gå ner i vikt¨-guider etc.

Amazon
- Amazon har affiliateprogram för både .com och .co.uk, vilket betyder att man kan promota till både Europa och USA. Man får cirka 5% av det totala köpet som provision.

Som en Svensk onlinemarknadsförare rekommenderar jag att du börjar med de Svenska nätverken,  och sedan går vidare till CB/Amazon när du har mer erfarenhet.
-

Hur man driver trafik till sina promotions

-
Det finns hur många olika sätt att driva trafik, men de metoderna jag använder mig utav är främst SEO, artikelmarknadsföring, e-postmarknadsföring, och videomarknadsföring genom Youtube.

Vi kan börja med e-postmarknadsföring. Jag använder mig utav Aweber, som erbjuder e-postmarknadsföring till ett rimligt pris.. Det är relativt lätthanterligt och väldigt lukrativt om man gör det rätt. Jag har för mig att det gjordes en undersökning för inte så länge sedan där de kom fram till att man i snitt tjänar 37$ per dollar spenderad på e-postmarknadsföring, och man tjänar omkring 50cent-1$ per person som man har på sin lista per månad.

Till att börja med så behöver du antingen en s.k. Squeeze page( ). Det brukar antingen vara en halvflashig rubrik eller en video, och självklart en CTA för att få dem att signa upp till listan. Om du inte vet hur man gör en Squeeze page så har aweber en funktion där du lätt kan göra ett registreringsformulär (exempel).

När du har allt detta klart så behöver en onlinemarknadsförare självklart även lite trafik till formulären(det lär finnas ett bättre ord men för tillfället kommer jag inte på något :c)

Du kan antingen slänga upp en hemsida och optimera den för sökord relevanta för din lista, t.ex. folk som söker på “hjälp med hunden” bör du få att signa upp till din lista, där du sedan kan promota t.ex. hundmat, hundleksaker, hundguider etc.

Ett annat sett är att göra filmer som du lägger upp på Youtube med ett bra sökord i titeln/beskrivningen/taggen, och i slutet av filmen kan du säga åt tittare att signa upp för ditt nyhetsbrev (länken har du i beskrivningen).

Nu blev det här ett ganska långt inlägg, så jag kommer skriva mera artiklar för intresserade onlinemarknadsförare. Så håll koll på bloggen :)